Δείτε περισσότερα στις κατηγορίες της προσφοράς αυτής:

2
20%

ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!

ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αμύντα 4
Τ.Κ. – ΠΕΡΙΟΧΗ: 11635 Παγκράτι
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2107223195
 

Μαγεμένος Αυλός

Το ιστορικό εστιατόριο «Μαγεμένος Αυλός» με έτος ίδρυσης το 1961, σας περιμένει κάθε βράδυ με ανανεωμένο πρόσωπο στη διακόσμηση και με τη γνωστή ποιοτική και γευστική του κουζίνα. Από τα πιο γνωστά στέκια της Αθήνας με διάχυτες παντού τις αναμνήσεις από τον Μάνο Χατζιδάκι και της φοβερής εκείνης παρέας των ανθρώπων και των γραμμάτων και της τέχνης. Εδώ θα δημιουργήσετε και τη δική σας συναρπαστική ανάμνηση. Ο «Μαγεμένος Αυλός» ένα μαγαζί γεμάτο παράδοση, σας περιμένει να σας δείξει την αγάπη του.

«Η μόδα είναι εφήμερη, το στυλ διαχρονικό»… Και να που ο ενδυματολογικός κανόνας της Coco, τελικά, βρίσκει εφαρμογή και εκτός γκαρνταρόμπας. Το καταλαβαίνεις αμέσως, μόλις περάσεις τη λαχταριστή -σαν κοκκινιστό της μαμάς που σπάει τη μύτη- πόρτα του Μαγεμένου Αυλού. Το αποδέχεσαι ως γευστικό αξίωμα με το που θα καθίσεις στο τραπέζι του, αυτό που από πάνω του κρέμεται ο σαν θυρεός πίνακας με τον ζωγραφισμένο Μάνο Χατζιδάκι.

Εδώ μιλάμε για ένα εστιατόριο – θεσμό. Ένα a la carte στέκι που από την πρώτη στιγμή που πρωτάνοιξε τα μάτια της κουζίνας του, το 1961, μέχρι σήμερα – 50 χρόνια μετά – αποδεικνύει καθημερινά πως ναι, ακόμα κι ένας χώρος εστίασης μπορεί να είναι διαχρονικός (σαν στυλ), μόνιμος σαν σύντροφος ζωής και όχι εφήμερος (σαν μόδα) ή σαν περαστική  γαστριμαργική περιπετειούλα.

Οι διάσημοι θαμώνες του όλα αυτά τα χρόνια κρατούν ακόμα τις αποδείξεις για των παραπάνω το αληθές. Χατζιδάκις, Γκάτσος, Μινωτής, Χορν, Μητρόπουλος, Βλάχου, Ελύτης, Σεφέρης, Λαμπέτη, Σακελάριος, Βουγιουκλάκη είναι μερικοί μόνο από τους επιφανείς που δήλωναν τη μακροχρόνια και σοβαρή σχέση τους με τα πιάτα και την ατμόσφαιρα του Μαγεμένου Αυλού. Και είναι αυτή η ξεχασμένη αλλά και τόσο αγαπημένη μυρωδιά αυτών των «βασικών» των ελληνικών γραμμάτων και της Τέχνης που σαν hors d’ oeuvre σερβίρεται σε όποιον περάσει το κατώφλι.

Ακόμα: Θεοδωράκης, Αντώνης Σαμαράς, Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής, Αντωνίου, Σ. Μερκούρης, Μπουλούκος, Κ. Γεωργουσόπουλος, Ροζίτα Σώκου, Μ. Έβερτ, Ν. Ζαφειρόπουλος, Καλλέργης, Ιατρόπουλος, Ν. Φώσκολος, Δ. Παπαμιχαήλ, Ζ. Σαμπουτζάκη, Αντωνόπουλος, Τρ. Καρατζάς, Κ. Δανδουλάκη, Μίνως Κυριακού, Ν. Μαστοράκης, Κουρουπός, Άννα Φόνσου, Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Κατσαρός, Βόκοβιτς, Κ. Καζάκος, Μπακογιάννη, Παπαγιαννόπουλος, Κ. Βενετσάνος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Σ. Φωκάς, Διαλυνά, Μ. Αργυράκης, Μ. Καρτάκης, Λίντα Άλμα Γ. Φλερύ, Γ. Δαλιανίδης, Κ. Χατζής, Γ. Νιάρχος, Γ. Μανιώτης, Δ. Διαμαντίδου, Πατήρ Πηρουνάκης, Γκιονάκης, Μ. Πλωρίτης, Αντιγόνη Βαλάκου, Ιακ. Καμπανέλης, Δ. Φασιανός, Μαγκάκης, Τ. Λαμπρίας, Χρ. Καρράς, Μυράτ. Ζουμπουλάκη και άλλοι και άλλοι και άλλοι.

Η διεθνής κουζίνα του που παραπέμπει στην καλή μαγειρική της μαμάς –τότε, όταν έβαζε τα δυνατά της για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της- διαθέτει πιάτα που πλέον θεωρούνται κλασικά, όπως το φοντύ τυριών, η πικάτα (κομμάτια φιλέτου με λαχανικά και τυρί σβησμένο με κρασί), το τουρνεντώ σωτέ, το φιλέτο κόζακ, αλλά και το βιενέζικο σνίτσελ, οι τυροκροκέτες και η σαλάτα «Μαγεμένος Αυλός». Ο Μαγεμένος Αυλός είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη γεύση, στην επικοινωνία των ανθρώπων, στην έκφραση της σκέψης. Και ποιος ξέρει, αν σωπάσουμε για λίγο, ίσως σταθούμε τυχεροί κι ακούσουμε το Μάνο με εκείνη τη χαρακτηριστική γαλλική αξάν στο ρο του, να μιλάει σ’ αυτά τα τραπέζια ακριβώς για το Μεγάλο Ερρρωτικό του…